Egyelőre elfecsérelt pénznek tűnik a szolnoki Mester úti e-autótöltő

Megosztás

Eddig nem úgy tűnik, hogy óriási tömegek élnének azzal a lehetőséggel, hogy elektromos autójukat feltöltsék a szolnoki Mester úton. Sőt, nemhogy tömegek, de kevesek sem tűntek még itt fel korszerű járműveikkel. A beruházás eddig eléggé feleslegesnek tűnik.

Nézzék már meg, ki használja a szolnoki Mester úton az elektromos töltőállomást! Ezt kérte egy olvasónk, aki gyakran jár arra, és még soha nem látott ott egyetlen e-autót sem a töltőknél. Olvasónk hozzátette, nevetséges, hogy pont arra a környékre telepítettek ilyen töltőt, ahol az emberek örülnek, ha máról holnapra megélnek. Nagy értékű villanyautóra pedig végképp nem futja nekik. A töltőállomásra szerinte ráadásul semmi nem hívja fel a figyelmet, lehet, nem is tud róla a villanyautósok tábora. Szerinte valakik jó pénzt vághattak zsebre ezért az egyelőre feleslegesnek tűnő projektért.

Kimentünk a helyszínre, ahol egy fiatalember elmondta, ő ott még soha nem látott egyetlen e-autót sem. Maga sem érti, hogy került pont oda ez a töltősor, ahol egyszerre akár öt autó is tölthető lenne. Helyettük – a fiatalemberrel együtt megsaccolva – átlagéletkorban úgy 15 éves autók parkolnak. Azaz, ha véletlenül is arra tévedne egy lemerülni készülő akkus autós, akkor sem biztos, hogy éppen találna szabad parkolót, főleg késő délután. Azt ugyanis a helyben lakók használják sima parkolóként.

De legalább jégeső ellen jól véd a tető, mondta nagyon komolyan a fiatalember.

Egy másik ott lakó is megerősítette, hogy ő még soha nem látott ott egyetlen villanyautót sem. Azt sem tudja, üzemelnek-e ezek a töltőoszlopok.

Szerinte használni fogják majd ezeket, főleg ha a közeli üres ingatlanokon lakóparkok épülnek majd. Az oda költözőknek biztosan lesz majd villanyautóra pénzük, de nekik biztos, hogy nem.

Fenntarthatósági szempontból példaértékű beruházásról állapodott meg Szolnok önkormányzata és az E.ON Hungária Csoport. Az együttműködés keretében hat helyszínen kilenc, összesen 330 kW teljesítményű napelemes erőművet hoznak létre a megyei jogú város energiaigényeinek kiszolgálására, és olyan energiaközösségeket alakítanak ki, melyek további segítséget nyújtanak az így megtermelt energia hatékony felhasználására, közölte a beruházás kapcsán tavaly márciusban az mnnsz.hu.

A naperőművek mellett az energiavállalat a Mester utcai helyszínen egy 15 férőhelyes, napelemmel fedett parkolót, úgynevezett carportot is létesít. A parkolóba öt, 22 kW teljesítményű AC-töltőt és egy 75 kW-os DC-töltőt is telepítenek, melynek köszönhetően a város lakói és a Szolnokra látogatók még gyorsabban és még kényelmesebben tölthetik elektromos járműveiket a jövőben, tette hozzá az mnnsz.hu.

Úgy tűnik azonban, hogy erre a kihasználtságra még egy darabig várni kell.

Ezen a környéken még nem láttak villanyautót
Ezeket a töltőket még nem látták használni

Kapcsolódó cikkek